Soms loopt het anders dan je zelf verwacht. We hadden het eerste nest van border collie Shady al een tijdje gepland en hadden haar eind vorig jaar al loops verwacht. De loopsheid liet echter op zich wachten. Daarnaast maakten we plannen voor het 2e en laatste nest van australian shepherd Sky. Haar hadden we pas rond juni loops verwacht, maar dit werd eerder.

Aangezien Sky volgende loopsheid te oud zou zijn voor haar laatste nest (in september wordt ze 8) en we ook Shady niet nog een loopsheid over wilden laten slaan, omdat die dan al wat ouder zou zijn voor haar eerste nest en ze niet zo vaak loops wordt hebben we beide teven tijdens hun laatste loopsheid laten dekken.

Ouderdieren zijn door ons zorgvuldig uitgezocht.

De pups van Sky zijn inmiddels op 23 april geboren en de pups van Shady zijn op 5 mei geboren.

Beide nesten zullen in huis geboren worden. We vinden het belangrijk dat de pups op jonge leeftijd al allerlei indrukken mee krijgen uit het dagelijks leven in een huishouden met gezin. Ze zullen hier ook kennismaken met andere diersoorten.

Als de pups het nest verlaten zijn ze elke 2 weken ontwormd, zijn ze nagekeken en geŽnt door de dierenarts en is hun dna afgenomen en zijn ze gechipt door een medewerker van de raad van beheer.

Alle pups krijgen bij vertrek een puppypakket mee met o.a. een `nestlapjeí en puppybrokjes. Verder krijgen ze een dna profiel en stamboom.

De australian shepherd pups zullen ook voor vertrek een oogtest ondergaan (dit is verplicht bij de rasvereniging).

Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat pups ook wat karakter betreft goed bij hun nieuwe baasjes passen. We laten daarom iemand komen om een puppytest te doen als de pups rond de 6/7 weken oud zijn. Na de puppytest worden de pups definitief toegewezen aan hun toekomstige baasjes.

 

Meer informatie over het nest van Sky en Maverick vindt u hier

Meer informatie over het nest van Shady en Pride vindt u hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

†††††††††† ††††††††††

†††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† ††††††††††

††††††

†††††† †††††† †††††† †††††† †††††† †††††† †††††† †††††† †††††† †††††† ††††††

Afgeronde rechthoek: Megan
Afgeronde rechthoek: Sky
Afgeronde rechthoek: Gepland/pups
Afgeronde rechthoek: Overige dieren 1
Afgeronde rechthoek: Overige dieren 2
Afgeronde rechthoek: Contact
Afgeronde rechthoek: Links
Afgeronde rechthoek: Shady
Afgeronde rechthoek: Minx
Afgeronde rechthoek: Gill
Afgeronde rechthoek: Algemeen
Afgeronde rechthoek: Welkom
Afgeronde rechthoek: Roxy
Afgeronde rechthoek: Spot